nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 13 juli 2012
Rubriek: Wedstrijden XC

1e editie CUBE Beach Criterium: hard work, but good funEen strandrace in de zomer, dat is het CUBE Beach Criterium! Zo werden de deelnemers van het CUBE Beach Criterium naar de 1e editie van dit evenement gelokt. Zomers kon je de omstandigheden echter niet noemen, vanaf de start geselde de harde herfstachtige wind de moedige deelnemers. 

Kopgroep

Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van 4 man. Deze groep bleef elkaar in het begin van de wedstrijd goed in de gaten houden. Bij het verlaten van het strand richting start-finish in de derde ronde namen Björn Rondelez en Stefan Vreugdenhil wat afstand van hun concurrenten. Lange tijd was het verschil tussen deze twee klein, maar bij de laatste doorkomst was er toch een klein gaatje geslagen.

Bij terugkomst van het keerpunt kon je vanaf het Deltaplein zien dat Björn Rondelez zijn achtervolger definitief had afgeschud en onbedreigd naar de finish reed. Stefan Vreugdenhil haalde achter hem de tweede plaats binnen.

In de strijd om de derde plaats voltrok zich een soortgelijk scenario, waarbij Liwald Doornbos in de laatste ronden voldoende afstand nam van Matthijs Eversdijk om verder onbedreigd naar de derde plaats te rijden.

Matthijs greep hierdoor net naast de podiumplaats.

Snel beslist

Bij de dames was de strijd om de eerste plaats al snel beslist. Marleen Stroomer nam vanaf het begin van de wedstrijd de leiding om deze nooit meer bedreigd te zien. Uiteindelijk finishte zij na 5 ronden op de 28e plaats overall, waamee ze de nummer twee, Sylvia Visser meer dan een ronde achter zich liet. Stephanie Lourens werd derde.

Strijd tegen de elementen

Buiten de ereprijzen streden de deelnemers vooral tegen de elementen. De regen bleef gelukkig uit, zodat de twee trappen die waren opgenomen in het parcours goed berijdbaar bleven. Maar de sterke tegenwind richting het keerpunt bij Ter Heijde en het opkomende water maakten dat de rondes steeds zwaarder werden. De renners werden gedwongen steeds verder door het zware zand te rijden. Dat was ook goed zichtbaar voor het publiek dat in behoorlijke getale aanwezig was op het Deltaplein. Zij zagen de mannen en vrouwen met steeds vermoeidere gezichten passeren. Gelukkig was door hun vermoeide grimas heen toch ook een lach te zien na het volbrengen van deze zware wedstrijd. Een Engelse deelnemer vatte het direct na de finish mooi

samen: It was hard work, but good fun!. 


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.