nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 23 juli 2012
Rubriek: Wedstrijden XC

Mountainbiken aan de Binnenrotte! 5 augustus 2012

Op zondag 5 augustus wordt de derde manche verreden van de City Mountainbike Challenge 2012. De Rotterdamse Binnenrotte, in de schaduw van de Laurenskerk, vormt het decor voor deze unieke mountainbikewedstrijd, die in een vol stadscentrum op een ultrakort parcours, bezaaid met tal van kunstmatige hindernissen, wordt afgewerkt.Een spektakel voor de deelnemers en het publiek. Alle categorieën, van kids tot en met de funklasse, komen die dag aan bod. Nieuw dit jaar en zelfs onderdeel van de UCI-agenda is de elitereeks, die wordt verreden volgens het alsmaar populairder wordende XCE (Cross Country Eliminator) principe, met een kleine en een grote finale als sluitstuk.Toppers aan de start
Niemand minder dan de Oostenrijker Daniel Federspiel, een ware specialist op het gebied van sprintwedstrijden en in de wereldbekermanche XCE van Houffalize goed voor de tweede plaats achter legende Brian Lopes, zal zijn opwachting maken in alle manches. Veldrijders Gerben de Knegt, Rob Peeters en Bart Wellens, hebben inmiddels hun deelname bevestigd, net zoals tal van andere internationale toppers.

CMC kalender 2012
27 mei Antwerpen – Grote Markt
29 juli Roosendaal – Oude Markt
5 augustus Rotterdam – Binnenrotte
19 augustus Waregem – Grote Markt
2 september Gent – St Pietersplein
15 september Kortrijk – Veemarkt

Inschrijvingen geopend
Inschrijven voor Rotterdam en de andere manches is nog steeds mogelijk. Opgelet! De beschikbare plaatsen in de funklasse zijn bijna allemaal de deur uit!

Inschrijven kan via: www.citymtbchallenge.be


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.