nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 1 juli 2012
Rubriek: Wedstrijden XC

Verslag Bergrace Oosterbeek 2012

In Oosterbeek werd afgelopen zondag de derde wedstrijd van de Merida Holland MTB Cup verreden op het prachtige landgoed Mariendaal. Het parcours kenmerkt zich hier door de vele beklimmingen, die een ware uitputtingsslag betekenen voor de talrijk toegestroomde deelnemers. Werd de vorige wedstrijd om de cup nog verreden in een compleet verregend Arnhem, ditmaal kreeg de organiserende Stichting van Berg tot Berg Race meer dan gelijk met hun aankondigingskreet "Na regen, Arnhem, komt zonneschijn, Oosterbeek!"Bij de 150 minuten wedstrijd in de ochtend, was het wederom de Noord-Hollandse Ramses Bekkenk die de wedstrijd won, net als de vorige editie in Arnhem. De daaropvolgende 75 minuten races voor dames en heren werden gewonnen door respectievelijk Karen Brouwer en Eric Groen, die nota bene zowat op de achterste startrij vertrok. De afsluiter van de dag vormde de 105 minuten wedstrijd, welke een strijd opleverde tussen de veldrijders Gerben de Knegt en Thijs Al. De Knegt wist uiteindelijk bij Al weg te rijden en de wedstrijd te winnen.

Het landgoed Mariendaal is voor de Stichting van Berg tot Berg Race een belangrijke locatie, met bovenal de meest natuurlijke uitstraling in Nederland. "Dit prachtige plaatje, gaan we natuurlijk niet verstoren door overal linten op te hangen" aldus de organisatie. Ze voegen de daad bij het woord, door alleen de minimaal noodzakelijke aflinting aan te brengen en het landgoed daarmee de natuurlijke uitstraling en beleving te laten houden, die het de rest van het jaar ook heeft. Mountainbiken in Nederland wordt niet mooier dan hier!

De charme van de Bergrace wedstrijdformule is dat iedereen zich kan meten met landelijke toppers. Een klassement over vier wedstrijden, de Merida Holland MTB Cup, wordt bijhouden en de uiteindelijke winnaars worden gehuldigd in Lunteren. Organisator de Stichting van Berg tot Berg race organiseert al meer dan een 25 jaar hardloop- en mountainbikewedstrijden en een wandel4daagse.

De finale van de vier Bergrace MTB Events zal worden verreden op 2 september in Lunteren (de Goudsberg).

Informatie en uitslagen op www.bergracemtbevents.nl

Foto: Coen de Jongh / www.velozine.nl


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.