nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 29 juni 2012
Rubriek: Wedstrijden XC

Mountainbike-top komt opnieuw naar Nissim Yabo Bike Trophy: 7 & 8 juli 2012

 

GROESBEEK - Het is al jaren een klassieker: de mountainbikewedstrijd op en rondom het motorcrossterrein boven op de Stekkenberg in Groesbeek. Dit jaar is de door Stichting MTB Gelderland-Zuid georganiseerde Nissim Yabo Bike Trophy de finalewedstrijd van de Shimano Dynasys MTB Topcompetitie, de belangrijkste mountainbikecompetitie van Nederland waar tevens UCI-punten te verdienen zijn. 

Daardoor zullen op 7 en 8 juli een fiks aantal Nederlandse toppers naar Groesbeek afreizen, waaronder Henk Jaap Moorlag en Thijs Al. Vorig jaar werd de Nissim Yabo Trophy gewonnen door de Zweed Emil Lindgren. Hij is er dit jaar niet bij. Wie wel deelneemt is  tweevoudig winnaar en plaatselijk favoriet Irjan Luttenberg. De 23-jarige Luttenberg, die na de zomer begint aan de piloten-opleiding van de Luchtmacht, zal in zijn laatste jaar als eliterenner er alles aan doen om voor de derde keer zijn thuiswedstrijd te winnen. 

Naast de elitewedstrijd op zondagmiddag (14.55u), zullen ook nog andere categorieën op het wederom vernieuwde - en daarmee nog publieksvriendelijker en mooier - parcours de strijd met elkaar ontbinden. Het weekend start op zaterdag 7 juli om 14.00u met de Nieuwelingen (15/16 jaar), gevolgd door de amateurs om 15.15u. Op zondagochtend 8 juli rijden vervolgens junioren (10.00u) de elite-belofte-vrouwen (10.05u) en de junioren/nieuwelingen meisjes (10.07u). Bij de elite-vrouwen heeft Julie Krasniak zich ingeschreven. Krasniak werd eind juni tweede tijdens de Franse kampioenschappen op de weg en liep op een haar na kwalificatie voor de Olympische Spelen in die discipline mis.

Na de vrouwen- en juniorenwedstrijd volgen voor de hoofdwedstrijd nog de masters (11.50u) en een race voor recreatieve renners, de zogenaamde funklasse (13.40). Hier aan kan iedereen met een mountainbike en helm deelnemen.

In de diverse deelnemersvelden behoren naast Luttenberg verschillende regionale coureurs tot de kanshebbers. Zo zullen Rens de Bruin (Nijmegen, belofte), Kjell van den Boogert (Middelaar, junioren). Britt van den Boogert (Middelaar, junior meisjes), Rik Janssen (Nijmegen, nieuwelingen) en Gijs Derksen (Millingen, amateurs) proberen op het hoogste treedje van het podium terecht te komen. 

De toegang tot het terrein van de Nissim Yabo Bike Trophy is het hele weekend gratis. Op diverse plekken zijn de coureurs meerdere keren per ronde te zien. Meer informatie: www.mtb-gelderlandzuid.nl


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.