nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 8 november 2011
Rubriek: Teaminfo

Santos Continental wordt Merida Bassa Biking Team

De geruchten doen al enkele dagen de ronde en vanaf vandaag is het dan ook officieel: Stichting MTB Team Bassa wisselt van hoofdsponsor en rijdt de komende drie seizoenen op mountainbikes van Merida. Dat zijn Peter Koperdraad, directeur van Merida Benelux en Jan en Patrick Bassa op 1 november overeengekomen.Na deze bevestiging zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen, want nog geen week later is ook de teamsamenstelling bekend. Het groene licht van Merida betekende ook groen licht op de transfermarkt.

Jan: “Mede dankzij de nieuwe KNWU-regelgeving hebben wij ervoor gekozen om de omvang van het team te verkleinen. Dan ontkom je er niet aan om afscheid te nemen van sommige renners, ook al zijn ze al heel lang bij ons team. Gelukkig is alles in goed overleg gegaan en zal de traditionele jaarafsluiting vooral feestelijk zijn.”

Afscheid nemen van rijders is nooit fijn. Het vermelden van nieuwe aanwinsten is dat daarentegen wel. Onder de nieuwkomers valt de naam van Rozanne Slik het meest op. De Noord-Hollandse is drievoudig Nederlands Kampioene bij de juniores en dit jaar won ze in Houffalize de wedstrijd voor beloften-dames. Ook Maikel Govaarts uit Drunen komt het team versterken. Hij zal erop gebrand zijn om de rood-wit-blauwe kampioenstrui van voren te laten zien bij de Masters 30+.

Jeugd begeleiden
Eén van de doelstellingen van het team is altijd geweest om jeugdige rijders te begeleiden.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bij de junioren twee aanvullingen zijn. Wat wel opvalt is dat het wederom twee leden zijn van talentenkweekvijver Westland Wil Vooruit. Robbert Keus zal als tweedejaars junior uitkomen voor het Merida Bassa Biking Team, net als juniore Natasja Nieuwenhuizen. Beiden hebben indruk gemaakt op de teamleiding en zullen de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Patrick Bassa: “We zijn natuurlijk ontzettend blij met de stappen die we nu kunnen maken. Toch willen we ook niet vergeten waar we vandaan komen. Ik ben trots op iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij ons team. De rijders die vertrekken, de rijders die blijven, de sponsors die ons al jaren steunen en de sponsors waarmee de overeenkomst ten einde loopt. Samen hebben we deze stap vooruit verdiend.”

LDTM
Het Merida Bassa Biking Team is een zogeheten ‘Landelijk Discipline Team Mountainbike’ en ziet er in 2012 als volgt uit:

  Riikka Kelja
Karen Brouwer
Manon van Hees
Rozanne Slik
Natasja Nieuwenhuizen

Dennis Ebert
Marcel Lommers
Pim van der Marel
Bob van der Marel
Robbert Keus

Gert-Jan Knijnenburg
Maikel Govaarts
Frans Groenendijk
Rob Barel
Elite dames
Elite dames
Elite dames
Belofte dames
Junior dames

Elite heren
Elite heren
Belofte heren
Junior heren
Junior heren

Masters 30+
Masters 30+
Masters 40+
Masters 40+

Bron: www.bassa-mtb.nl


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.