nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 30 november 2011
Rubriek: Teaminfo

Superior Bikes nieuwe framesponsor Bart Brentjens Mountainbike Racing Team

Het mountainbiketeam van Bart Brentjens gaat in 2012 rijden op frames van Superior. De officiele teamnaam gaat luiden “Milka-Superior MTB Racing team” . Bart Brentjens startte zijn eigen mountainbiketeam na de Olympische Spelen van Beijing in 2008. De eerste drie jaren reed het team op Trek frames. Milka, werelds bekendste chocolademerk, werd na 1 jaar hoofdsponsor van zijn team.Brentjens :
“Na 2 jaar op Trek te hebben gereden bij het Dolphin team, werd Trek hoofd en materiaalsponsor van mijn eigen team in 2009. We hebben drie jaar fijn samen gewerkt en mooie resultaten neergezet. Ik vond het erg jammer te horen dat Trek de sponsoring niet meer wilde voortzetten. Maar ik ben hun erg dankbaar voor de fijne samenwerking de afgelopen 3 jaar.”
 
Het merk Superior is opgericht in 1993. In 2001 werd het merk opgekocht door BikeFun International Sro. Superior is een voornamelijk Tjechisch merk met verkoop naar  landen in Oost-Europa. Sinds een aantal jaren sponsort Superior enkele teams op nationaal niveau (waaronder het S&H-Superior MTB team). De laatste twee jaar is het merk Superior gestart met verkoop naar meer landen. Bike Fun International Sro bestaat inmiddels 10 jaar en zij hebben veel geinvesteerd om de productie naar een hoger kwaliteitsniveau fietsen te brengen. In 2003 was Superior het eerste europese merk met de productie van een 29er. Superior is er nu klaar voor om meer bekendheid aan het merk te geven en actief te gaan promoten. Superior is een merk met europese ontwikkeling en productie.
 
Petr Lavicka, Bike Fun International :
“ Wij zijn super trots om met het team van Bart Brentjens samen te kunnen gaan werken. De feedback van het team zal bijdragen aan de produktontwikkeling van Superior en de promotie van het team zal Superior internationaal op de kaart zetten. Milka, de hoofdsponsor van het team, heeft gelijke doelen…natuur, vrijetijd en sport in de bergen. Wij hopen op een lange en succesvolle samenwerking.”
 
Brentjens :
“ Ik ben erg blij dat wij het allereerste factoryteam van Superior gaan zijn. Het is een hele leuke uitdaging om samen met Superior de fietsen technischer naar een nog hoger niveau te brengen en het merk meer bekendheid te geven. Zowel ik, als Superior, zijn in 1993 met mountainbiken begonnen en ik hoop dat we samen iets moois kunnen opbouwen in de mountainbike sport.”
 

 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.