nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 21 januari 2012
Rubriek: Teaminfo

Versluys Pro Mountainbike Team voorgesteld op Velofollies

Tijdens Velofollies vond deze namiddag de voorstelling plaats van het Versluys Pro Mountainbike Team.Met Olympiër Kevin Van Hoovels, Sebastien Carabin en nieuwkomers Jeff Luyten en Jens Schuermans heeft de equipe van manager Niek Lingier bijna de ganse nationale selectie in haar rangen. Dit viertal wordt aangevuld met junior Mathieu Dehaeze. Centraal dit jaar staan natuurlijk de Olympische Spelen van Londen. 

In het Olympische jaar 2012 ging logischerwijze alle aandacht uit naar Kevin Van Hoovels, die zich op het voorbije WK in het Zwitserse Champery met een vijftiende plaats wist te kwalificeren voor de Spelen van Londen. Het houdt echter niet op met Kevin Van Hoovels alleen. Onder impuls van hoofdsponsor Bart Versluys werden twee van Belgiës meest talentvolle jongeren binnen gehaald. Vanaf dit jaar zullen niemand minder dan Jens Schuermans, regerend Europees junioreskampioen maar dit jaar overgestapt naar de beloften, en Jeff Luyten de blauwe kleuren van het Versluys MTB Team verdedigen. Samen met 'ancien' Sebastien Carabin, die voor het eerst zijn opwachting zal maken bij de elites en eerstejaarsjunior Mathieu Dehaeze, een eigen jeugdproduct, telt het team dit seizoen vijf renners..

In 2012 ligt de lat voor het Versluys Pro MTB Team hoog. Merk de nieuw naam van het team op als gevolg van de toekomstvisie op langere termijn én het feit dat hoofdsponsor Versluys zorgde voor een extra financiële injectie. Al het moois van het voorbije seizoen bevestigen, met onder andere de vierde plaats die het team behaalde in de Cape Epic, en natuurlijk de Olympische selectie van Van Hoovels, luidt de boodschap. Hiervoor werd vooral geïnvesteerd in de omkadering zodat de renners aan niets meer hoeven te denken dan enkel de wedstrijden zelf.

Hoofdsponsor Bart Versluys van de gelijknamige bouwgroep uit Oostende steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. « Het huidige team behoort tot de absolute top van België. De ambities liggen hoog in 2012. De resultaten vorig jaar waren zeer goed, maar kwamen toch enigszins onverwacht moet ik eerlijk toegegeven. Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van dit team dat professionalisme uitstraalt, iets wat we in ons bedrijf ook hoog in het vaandel dragen. Ik ben er van overtuigd dat we dit seizoen meer dan eens verrassend uit de hoek zullen komen ».

Ook teammanger Niek Lingier klonk optimistisch. « Centraal dit jaar staat natuurlijk Londen. Ik ben er van overtuigd dat Kevin er een mooi resultaat kan neerzetten. Zelf droomt hij van top-12 maar ik acht top-8, wat overeenkomt met een Olympisch diploma, mogelijk. Als de puzzel in elkaar valt, zoals op het voorbije WK reeds het geval was, is er veel mogelijk. Laten we ook niet vergeten dat we met Sebastien een tweede kandidaat binnen onze rangen hebben. Ook 'Séba' zou wel eens kunnen verrassen met een selectie voor de Spelen. Al wordt dit natuurlijk niet makkelijk, gezien het feit dat het pas zijn eerste seizoen is als elite ».

Kopman Kevin Van Hoovels blijft zoals steeds de bescheidenheid zelve. «Het is een enorme motivatie als je weet dat je naar de Spelen mag. Dit gegeven motiveert me enorm om er te staan. Ik ga er proberen een heel goed seizoen van te maken. Ik ga enorm veel trainen en aan mijn zwakke punten werken. Alles ziet er zeer positief uit. Als alles mee zit hoop ik in Londen een mooi resultaat neer te zetten.. Voorts wil ik opnieuw goed presteren in de WB-wedstrijden en mijn prestaties van 2011 bevestigen. Ik zie echter wel waar ik uitkom. Belangrijk is dat ik in Zuid-Afrika een goed resultaat neer kan zetten. Zo heb ik een goede startpositie voor de volgende WB's. De resultaten zullen dan wel volgen. Ik pak het met andere woorden op dezelfde manier aan als in het voorbije seizoen ».


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.