nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 12 juli 2012
Rubriek: Toertochten

Mountainbiken op Gulbergen in het laatste weekend van september 2012

In 2011 leverde het debuut van Gulbergen24 al een memorabel mountainbike-evenement op. Dit jaar krijgt het een extra dimensie met een bijzonder “voorprogramma” voor wandelaars.Op vrijdagavond 28 september wordt de avondwandeling georganiseerd met afstanden van 8 en 16 kilometer. Voor een groot deel wordt daarbij het parcours gevolgd dat op zaterdag zal dienen voor de mountainbikers. Ook voor wandelaars is er nu dus een sportief, recreatief gebeuren: De Dak van Brabant Wandeltocht. Deze gelegenheidssamenwerking tussen Stichting Mountainbike Promotion Nuenen (SMPN) en Wandelsportvereniging OLAT gaat aantonen dat mountainbikers en wandelaars op een harmonieuze manier hun sport bedrijven.

Wandelaars en mountainbikers treffen elkaar vaker op gebaande en ongebaande paden in de vrije natuur. Hun wijze van sportbeoefening is verschillend en zou zelfs wel eens fricties kunnen opleveren. Maar beide groepen genieten van hun omgeving en beoefenen de sport op alle tijden en onder allerlei omstandigheden. Hoog tijd voor een vriendschappelijke toenadering vond SMPN. Zo kon het gebeuren dat SMPN en de wandelsportvereniging OLAT elkaar vonden bij de presentatie van de nieuwe editie van Gulbergen24. 

Mountainwalk by Night 

Binnen OLAT is al zo vaak verzucht: “Als we daar onze routes eens overheen konden leiden, wat zou dat dan een unieke kans zijn om de wandelaars ook hier te laten genieten van mooie vergezichten”. Die kans kwam er. Op een mooie kraakheldere vriesdag was het zo ver dat de wandelsporters met eigen ogen aanschouwden wat er geboden kon worden aan natuurschoon, vergezichten en oriëntatie. OLAT was onder de indruk en kon deze kans niet laten passeren. Een ‘Mountainwalk by Night’ was geboren. Ook voor wandelaars is er nu dus een sportief, recreatief gebeuren: De Dak van Brabant Wandeltocht.

Om de route te verrijken worden her en der natuurpaden toegevoegd. Naar gelang de gekozen afstand zullen de wandelaars één of twee keer het promodorp passeren en daarbij ook de Gulberg aandoen, hoogtepunt en het hoogste punt van Brabant op 60 meter boven NAP. Wandelaars kunnen daar letterlijk stilstaan bij het uitzicht over de omgeving. Omdat Gulbergen op afstand omringd wordt door Eindhoven, Helmond, Mierlo, Geldrop en Nuenen bestaat de unieke mogelijkheid om favoriete plaatsen zowel bij daglicht als bij avondschemering met vele lichtpuntjes in de verte te verkennen.

De wandelaars kunnen vrijdagavond 28 september starten vanaf 18.30 uur tot 19.15 uur voor de afstand van 16 km en vanaf 18.30 uur tot uiterlijk 20.00 uur op de 8 km. De start is bij het promodorp van de mountainbikers, bereikbaar via de Collse Hoefdijk - Tienden. De wandelaars kopen een startkaart à € 3,00 in het promodorp bij medewerkers van OLAT. Deze kaart dient eveneens als controlekaart bij enkele centrale posten. 

Gulbergen24

Vanaf zaterdag 29 september zijn uiteraard de mountainbikers aan de beurt om zo vaak mogelijk de Gulberg te beklimmen. Teams en individuele fietsers gaan dan in estafette een parcours van 8 kilometer te lijf. Ze doen dat gedurende 6 of zelfs 24 uur. De organisatie merkt dat het evenement -na het debuut op de mountainbikekalender in 2011- nog veel meer is gaan leven bij de mountainbikers in de regio en ver daarbuiten. Zo kon het gebeuren dat de inschrijving van de ‘6-uurs individueel’ inmiddels helemaal vol is. Er zijn nog kansen voor teams en de ’24-uurs’. Maar ook daar geldt ‘vol = vol’. 

Natuurlijk herinneren de deelnemers en toeschouwers de geweldige prestatie van bijvoorbeeld Jos Engelen die vorig jaar 24 uur non-stop op de fiets zat. Hij legde in die tijd ruim 450 kilometer af en overbrugde meer hoogtemeters dan drie keer de Alpe d’Huez. Dit jaar is een primeur voor Gulbergen24 dat er al zeker twee dames individueel de 24-uurs marathon gaan rijden. Net als vorig jaar zijn er weer veel vrienden- en bedrijventeams die onderling en met elkaar de uitdaging aangaan.

Start van Gulbergen24 is op zaterdag 29 september om 13.00 uur. Dan staan er weer 160 mountainbikers klaar voor de start. De finish vindt dus plaats om 19.00 uur voor de 6-uurs, respectievelijk op zondag om 13.00 uur voor de 24-uurs. Toeschouwers en deelnemers kunnen twee dagen genieten van de sport, maar zeker ook van het randgebeuren dat SMPN organiseert. Met clinics, demonstraties, muziek, een promodorp, gezellige horeca en een geweldige sfeer is Gulbergen24 veel meer dan een race, namelijk een mountainbikespektakel waar gezelligheid en sportiviteit voorop staan.

Voor meer informatie:

Zie ook http://www.olat.nl en www.gulbergen24.nl


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.