nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 17 januari 2013
Rubriek: Toertochten

Cross for the Crocus 2013 weer van start in Oosterhout

De Cross for the Crocus mountainbiketour vindt plaats op 24 februari 2013 vanaf 08.30 bij kamphuis Ahoy aan de Pannehuisstraat 12 in Oosterhout net achter de Vlindervallei. Deelname is op eigen risico en het dragen van een fietshelm is verplicht. Afstanden zijn 70 kilometer voor de geoefende sporter en 45 en 25 km voor de liefhebbers. Inschrijfgeld bedraagt € 10,-- De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan de strijd tegen kanker. Aanmelden voor de Cross for the Crocus kan op de dag zelf vanaf 08.00 uur. Op www.crossforthecrocus.nl  staat meer informatie over de diverse activiteiten en waar u zich al kunt inschrijven. De routes lopen door de prachtige Oosterhoutse en Rijense bossen.In het jaar 2010 is de mountainbiketour gestart als wervingsactie voor het Alpe d’HuZes Team Oosterhout met zijn bakermat in de bossen en heidevelden in en om het Brabantse Oosterhout. In 2011 is de mountainbiketour omgedoopt tot “Cross for the Crocus” dat staat voor de hoop op een “nieuw leven”. De kleur paars staat symbool voor de hoop en de verwachting dat het goede overwint. De krokus staat symbool voor een (her)nieuw(d) leven. Krokussen zijn betrouwbare bloemen die elk jaar opnieuw verschijnen en zich aankondigen als voorbode van de lente.
De Cross for the Crocus is een unieke mountainbiketour waarvan de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat én naar Alpe d’HuZes. Om te benadrukken dat het gaat om een tocht in de strijd tegen kanker is er op 1 kilometer voor de finish een stiltepunt ingericht. Hier kan men even stilstaan bij degenen die ons zijn ontvallen. Aan het einde van de tocht ontvangt iedere deelnemer een krokus als teken van hoop. De hoop dat we op een dag deze vreselijke ziekte zullen overwinnen. Voor drinken tijdens de mountainbiketocht wordt gezorgd. Aan het einde zijn er typische wintergerechten verkrijgbaar.

De organisatie van de Cross for the Crocus hanteert net als Alp d’HuZes een antistrijkstok beleid. Hiermee wordt gegarandeerd dat elke gedoneerde euro voor 100% ten goede komt voor de bestrijding van kanker. Sponsoren dragen de overige kosten. In 2012 deden ondanks dat de mountainbiketocht i.v.m. weersomstandigheden 4 weken verplaatst werd,  880 fietsers mee aan de tocht door de bossen van Oosterhout en Rijen en is er in totaal een bedrag van € 9.250,- geschonken aan Alpe d’HuZes en KWF Kankerbestrijding .


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.