nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 8 augustus 2003
Rubriek: Overig

Nederlands Kampioenschap Mountainbike

Op zaterdag 16 en zondag 17 augustus a.s. organiseert stichting Wielerpromotie Het Groene Hart in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie het NK Mountainbike in het Buytenpark te Zoetermeer rondom de gebouwen van Snowworld. Mede dankzij de volledige medewerking van de gemeente Zoetermeer is het mogelijk om dit NK hier in Zoetermeer te kunnen laten verrijden. Het parcours wordt geheel uitgezet door de stichting en heeft een lengte van 6 km met een hoogteverschil in een ronde van meer dan 200 meter. De deelnemers zullen in diverse klassen een aantal ronden hetzelfde parcours dienen af te leggen.

Deze wedstrijden hebben dit jaar een zeer belangrijk karakter, hetgeen voor de renners inhoudt dat zij punten kunnen verdienen voor de UCI ranking.
Deze ranking is belangrijk met het oog op de startvolgorde bij de Olympische Spelen volgend jaar in Athene.
Bekende elite-toppers, zoals Bart Brentjens, Gerben de Knegt, Thijs Al, enz. staan dan ook aan de start. Ook bij de elite-vrouwen komen bekenden, zoals Daphny van den Brand, Corine Dorland enz.

De starttijd van de elite-vrouwen is op zondag 17 augustus om 12.00 uur en die van de elite-mannen om 14.45 uur en duurt 2 volle uren.
Het startschot bij de mannen zal gegeven worden door wethouder Feijen en de prijsuitreiking wordt door burgemeester van Leeuwen verzorgd.

Tijdens deze belangrijke wedstrijden zal de N.O.S. aanwezig zijn om TV opnamen te maken voor de avonduitzending van Studio Sport. Ook TV-West is aanwezig voor diverse opnamen.

Parkeren en entree zijn voor iedereen gratis.

Deelnemers zonder een KNWU-licentie kunnen ook deelnemen aan een wedstrijd, nl. in de funklasse, zowel voor dames als heren, welke verreden zullen worden op zaterdag
16 augustus met als starttijd om 09.30 uur en duurt een vol uur. Voor de jeugd zijn er wedstrijden om 18.00 uur ook op zaterdag 16 augustus.
Voor meer informatie en inschrijven kan men bellen naar F. Tuinenburg,
tel.: 010-2097167, of E-mailen naar f.tuinenburg@wanadoo.nl

Organisatie/KNWU.


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2019  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.