nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 2 mei 2005
Rubriek: Wedstrijden XC

Frank Schotman wint in Havelte de Koniginnecup

Bas Vroemen, Binnenvaart-Merida Team
Vandaag vond in Havelte de Koniginnecup plaats. Namens het Binnenvaart-Merida Team waren wij weer sterk vertegenwoordigd en hebben ons goed laten zien.

Met als klap op de vuurpijl de overwinning van Frank Schotman bij de Elite race!! Vanaf het begin wist hij samen met Mathijs Wagenaar weg te rijden bij de rest. Ze reden goed samen en enkel ploegmaat Hans Becking kon in zijn eentje redelijk in de buurt blijven. In de finale werd Hans moegestreden van de lange maar zeer opvallende achtervolging nog net voorbij gereden door Ruud Rentmeester. Ondertussen wist Frank zich vast te bijten in het wiel van Mathijs en in de laatste ronde wist hij weg te rijden en de eerste overwinning voor het team in 2005 binnen te halen!!

Eerder op de dag wist ook Rob Barel het podium weer te behalen. Na een felle sprint voor de overwinning moest hij uiteindelijke genoegen nemen met een goede 2de plaats.

Bij de amateurs reden verder nog Diederik Bakker en Bas Vroemen mee. Beide reden ze een lekkere race waarbij Diederik als 9de finishte en Bas zich nog net op plek 20 wist te nestelen.

Bas Peters en Laura Turpijn waren niet van de partij zij verkozen een trainingsweekend in Limburg als voorbereiding op de 2de wereld beker volgende week in Madrid.

Het wordt in ieder geval een spannend weekend want tegelijkertijd vinden in Nederland de Kampioenschappen voor espoirs plaats en Hans en Frank hebben laten zien dat zij er meer dan klaar voor zijn!!


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2019  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.