nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 25 augustus 2009
Rubriek: Specials

We're back! : Mountainbike.nl (mini) Special #6


Het heeft even geduurd maar de Mountainbike.nl redactie is weer springlevend.

De nieuwste productreviews, de lekkerste bikes en de mooiste bikeplekjes/evenementen zullen weer beschreven worden in de Mountainbike.nl Specials.

>>> Download de Special PDF, 4.5 MB (rechtermuisknop - opslaan als)

Wie zijn de nieuwe redactieleden?

George, op twee wielen sinds de jaren 70. Mtb-er sinds de jaren 90. Voornamelijk xc-er maar sinds een jaar of twee licht besmet met het FR virus. Gaat nog steeds beter omhoog dan naar beneden en houdt zijn wielen bij voorkeur aan de grond maar er is hoop. Heeft een voorkeur voor eenvoud en keert nog regelmatig terug naar V-brakes, starre vorken en gaat sowieso meestal van huis zonder versnellingen. Wordt de laatste tijd ook wel eens gesignaleerd op een fully met discbrakes.

Klimmen: *****
Dalen: ***
Springen: *
Duurvermogen: *****
Racen: *
Funfactor: **

Hil1, sinds eind jaren negentig besmet met MTB-virus. Na een keer een rondje mee fietsen met een collega volledig verslingerd geraakt aan de mtb. Na enkele jaren recreatief te hebben getoerd heeft hij zich aangesloten bij de locale mtb-club en daarmee steeds fanatieker gaan rijden. Heeft veel interesse in alle soorten fietsen. Kan net zoveel genieten van een dirtjump sessie als van een rondje polder op de racefiets. Houdt erg van nieuwe ontwikkelingen in de fietsindustrie, krijgt de meeste dingen kapot maar is geen magir in het sleutelen.

Klimmen: ***
Dalen: **
Springen: ***
Duurvermogen: ****
Racen: *
Funfactor: *****

Wicked DJ werd op zesjarige leeftijd op een crossfietsje gezet en is sinds eind jaren 80 met mountainbike-virus besmet. Mede door enthousiaste ouders na verloop van tijd op een luxere bike geholpen en sindsdien serieuzer met de sport en het materiaal aan de slag gegaan. De vrijetijd werd zinvol ingevuld in de plaatselijke fietsenzaak . Helaas tijdens de studietijd is de hobby in het slop geraakt, maar sinds 2005 weer helemaal terug op ATB-gebied; en hoe. Verzameld fietsen alsof het voetbalplaatjes zijn. Omdat de extremere takken van de sport nog steeds enorm aantrokken die honger maar eens gestild en sindsdien zijn zon beetje alle disciplines van het mountainbiken wel verkend.

Klimmen: *
Dalen: ****
Springen: ***
Duurvermogen: ***
Racen: **
Funfactor: *****

Yves is pas een paar jaar verslingerd maar is er niet minder gedreven door. Bijt zich zowel omhoog als naar beneden vast in zijn voorganger en komt vaak akelig dichtbij. Zit regelmatig op de fiets, is niet vies van een wedstrijdje en kiest ook regelmatig het luchtruim. Haalt onderdelen uit elkaar om te kijken of het werkt en krijgt ze meestal ook weer in elkaar. Rijdt stevig door met uitzondering van de frequente plaspauzes na.

Klimmen: ****
Dalen: ****
Springen: ****
Duurvermogen: ****
Racen: ****
Funfactor: ****


Om jullie alvast op te warmen een mini special:
"Do-it-all" met de Trek Remedy 9 en Kona Coilair Deluxe plus verwen je voeten met Superfeet inlegzolen.

*** De Mountainbike.nl mini Special 2009 *** (rechtermuisknop - opslaan als)

In de volgende special oa. meer over de Passportes Du Soleil, Megavalanche en deze trail..:


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2019  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.