nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 15 augustus 2012
Rubriek: Marathons

Gulbergen24: Voor het eerst ook vrouwen! 9 en 30 september 2012

Tweede editie mountainbikemarathon vindt plaats in het weekend van 29 en 30 september 2012
Tijdens de tweede editie van mountainbikemarathon Gulbergen24 staan er voor het eerst vrouwen aan de start van de 24-uurs variant. Manon van de Sande (Eindhoven) en Petra de Bruin (Nijmegen) rijden in het weekend van 29 en 30 september een etmaal lang over het parcours op en rond Landgoed Gulbergen.De fietsroute loopt door Nuenen en Geldrop-Mierlo, over Bospark ’t Wolfsven en het zogeheten ‘Dak van Brabant’, met 60 meter boven NAP het hoogste punt van Brabant. Naar verwachting klimmen beide dames in totaal net zoveel als drie keer de Alpe d’Huez.

Manon van de Sande, 21 jaar en woont in Eindhoven: “Op dit moment werk ik bij Broodje Smits op het Wilhelminaplein in Eindhoven en dit schooljaar start ik met de HBO-opleiding Human Resource Management in Den-Bosch.” Het mountainbiken en racefietsen kreeg Manon al vroeg met de paplepel ingegoten van haar vader Eric van de Sande, een van de initiatiefnemers van Gulbergen24 en een bekend gezicht in het mountainbikewereldje. “Al op jonge leeftijd ging ik met mijn vader mee mountainbiken. Ik ging steeds meer trainen en ook wedstrijden rijden. Sinds 2009 fiets ik ook 24-uurs wedstrijden, maar dan in teamverband. Het lijkt me een mooie uitdaging om de Gulbergen24 dit keer individueel te rijden.” Manon’s voorbereiding bestaat uit vele uren op de mountainbike in een rustig tempo. Haar doel is de 24 uur uit te rijden en zo veel mogelijk kilometers te maken. “Maar omdat dit mijn eerste keer solo is, en ik geen idee heb hoe het zal verlopen, laat ik alles op me afkomen en ga ik flink mijn best doen”, aldus Manon.

De tweede vrouwelijke deelnemer is de 33-jarige Petra de Bruin uit Nijmegen. Ze heeft een baan in de financiële dienstverlening en studeert Commerciële Economie. Petra heeft veel ervaring met zware mountainbiketochten: “Tot twee jaar geleden heb ik meegedaan aan mountainbikemarathons, waaronder de RWP Marathoncup. Daarnaast heb ik de Transalp Challange gereden, een 8-daagse mountainbikemarathon door de Alpen over ruim 700 kilometer. En in 2010 hebben we de 7-daagse TransRockies in Canada gefietst. Wedstrijdrijden hoeft voor mij niet meer, maar fietsen blijf ik heerlijk vinden.” Petra heeft geen idee van de afstand die ze gaat afleggen tijdens de Gulbergen24. “Mijn doel is om 24 uur in het zadel te blijven. Niet te hard van start en me niet laten beïnvloeden door de andere deelnemers. Het is een combinatie van uren kunnen fietsen en dit ook mentaal te kunnen en willen”, aldus De Bruin.

Gulbergen24

Na een uitermate geslaagde eerste editie staat er dit jaar wederom iets bijzonders te gebeuren op Landgoed Gulbergen. De start is op zaterdag 29 september om 13.00 uur. Dan staan er weer 160 mountainbikers klaar voor de start. De finish vindt dus plaats om 19.00 uur voor de 6-uurs, respectievelijk op zondag 13.00 uur voor de 24-uurs. “Leuk om te zien en fantastisch om aan deel te nemen. We bieden de recreatieve en sportieve fietsers gezelligheid, plezier en uitdaging. In teamverband of individueel, voor zowel bedrijven als particulieren. De steile klim van een kilometer, de technische afdaling en een aantal bochtige stukken door het bos, zorgen voor een zwaar en aantrekkelijk parcours”, aldus Benni Schrurs, voorzitter van de Stichting Mountainbike Promotie Nuenen. 

“Naast de 24-uurs marathon is er ook een 6-uurs variant. Deelnemen kan met (bedrijfs)teams van maximaal zes personen voor de 6-uurs variant en maximaal 12 personen voor de 24-uurs variant. Daarnaast hebben we nog ruimte voor individuele bikers. In totaal verwachten we dit jaar 105 teams en 55 individuele rijders. Inmiddels is de inschrijving voor de 6-uurs individueel gesloten. Voor de andere varianten is nog wel ruimte om deel te nemen.” Net als vorig jaar is er een verblijfplaats voor deelnemers en voor de toeschouwers een gezellig promodorp ingericht met spannende demonstraties, stands, kinderactiviteiten, horeca en muziek. Voor meer informatie en inschrijven: www.gulbergen24.nl.

In november 2010 werd Stichting Mountainbike Promotie Nuenen een feit. Het bestuur bestaat uit Benni Schrurs (voorzitter), Frans van Dommelen (secretaris), Maarten Klomp (penningmeester) en de leden Jos Bisseling en Rick Godtschalk. Daarnaast is Nederlands kampioen 2011 en deelnemer aan de Olympische Spelen 2012 Rudi van Houts ambassadeur van Gulbergen24.


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.