nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 15 augustus 2012
Rubriek: Jeugd

Landelijke jeugd mountainbike wedstrijd op Het Hulsbeek Oldenzaal: 15 september 2012

Wedstrijden voor jeugdmountainbiken alsmede fun wedstrijden vinden her en der in het land plaats. Zowel clubcompetities als regionale wedstrijden zijn nog steeds actueel.Voor speciale Jeugd Mountainbike Wedstrijden is er een platform in Nederland voor ambitieuze jongelui om zich te meten met sportieve leeftijdgenoten uit het hele land. De KNWU speelt hierin een grote stimulerende rol. De KNWU heeft als doel het jeugdmountainbiken te doen groeien door een mooie landelijke competitie, verspreid over de gehele zomerperiode te verrijden op afwisselende parcoursen met als resultaat een laagdrempelige competitie. Jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar oud kunnen aan deze wedstrijden deelnemen en van de wedstrijden wordt een klassement bijgehouden.

Op zaterdag 15 september organiseert mountainbike vereniging Het Twentse Ros zijn eerste Jeugd Mountainbike Wedstrijd op het Hulsbeek in Oldenzaal. Binnen het kader van de landelijk Jeugd Mountainbike Wedstrijd de 14de van dit jaar.

Realisatie van dit grootse evenement ligt op Het Hulsbeek in Oldenzaal, waar een uitdagend en technisch parcours wordt uitgezet door de organiserende MTB vereniging Het Twentse Ros.

Op het NK in Apeldoorn (medio dit jaar) was al zichtbaar dat conditie voor de jeugdige bikers niet genoeg is. Techniek zal ook in Nederland voor deze groep steeds meer een belangrijke rol gaan spelen. Recreatiepark Het Hulsbeek leent zich voor zowel techniek als conditie prima, zo is al gebleken bij wedstrijden voor senioren.

Vele technische tracks worden in het parcours opgenomen, maar ook de bestaande ATB baan zal gebruikt worden, waarbij singletracks, dropoffs en rockpassages voor rijders, maar ook voor publiek aantrekkelijk worden. Voor alle leeftijdscategorieën is het parcours dusdanig aangelegd dat het publiek het geheel goed kan bekijken. Het programma zal verreden worden volgens de normen van de KNWU Jeugd Mountainbike Wedstrijden in 7 categorieën vanaf 8 – 15 jaar jongens en meisjes. Start is om 09.30 uur.

Op uitnodiging van MTB Het Twentse Ros zal deze dag ook de funklasse van de Technische Unie van start gaan. Manager van de Technische Unie Gerard Zwaferink vertelt dat 9 jaar geleden het idee is geboren om voor zijn klanten ook op niet-zakelijk gebied iets te betekenen. Interesse in de hobby’s en sporten van zijn klanten horen naar zijn zeggen bij de bedrijfsvoering van de Technische Unie. Toen is in samenwerking met Zwiep fietsen en OWC gestart om in de funklasse mountainbiken van de Benelux Cup klanten deel te laten nemen. Omdat het aantal deelnemers in de kortste keren al vrij snel opliep van 20 naar meer dan 80 werd besloten om een eigen TU Funklasse in het leven te roepen. Vorig jaar waren er al 200 deelnemers in deze funklasse en ook dit jaar wordt met dit aantal het wedstrijdveld groen en geel gekleurd. Deelnemers bestaande uit personeel, maar meer nog uit relaties van de TU en van de 12 leveranciers. Samen met de vestiging uit Enschede en Almelo is dit een gezamenlijke actie.

Op zondag 16 september worden de clubkampioenschappen van Het Twentse Ros verreden. Zowel  jeugd als volwassenen, maar ook licentiehouders en recreatieve leden zullen biken voor de zo fel begeerde titel van dit jaar: club kampioen in zijn/haar klasse. Start is om 13.00 uur op Het Hulsbeek locatie Outdoor Challenge. Na afloop is er voor de leden en familie een gezellige BBQ.


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.