nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 17 augustus 2012
Rubriek: Evenementen

Spinder Mountainbike Trophy, een nieuw en uniek evenement

Op zaterdag 20 oktober a.s. vindt op en rondom de Veluwe een nieuw mountainbike evenement plaats: de Spinder Mountainbike Trophy. Een evenement waarbij Spinder in samenwerking met de NTFU op zoek gaat naar een unieke beleving van de mountainbikesport.Op 1 juli jl. ondertekenden Spinder fietsendragers en wielersportbond NTFU een samenwerkingsovereenkomst die hen tot december 2014 verbindt. De nadruk in deze samenwerking ligt op het vergroten van de beleving van allereerst mountainbike-evenementen in Nederland. “Ik ben er van overtuigd dat we met de Spinder Trophy iets unieks neer gaan zetten” vertelt Martijn Beekhuizen, commercieel directeur van Spinder.

Teamprestatie

De Spinder Mountainbike Trophy is een mountainbike evenement waarbij de deelnemers in teams van twee personen strijden om de Spinder Trophy. Het evenement bestaat uit 3 etappes waarbij etappe 1 en 2 een estafettetocht zijn en etappe 3 een behendigheidsetappe is. Tussen de etappes door is het wisselen van de mountainbikes op de Spinder fietsendrager onderdeel van de behendigheidsproeven. Ook het verplaatsen met de auto, met de mountainbikes op de fietsendrager, is onderdeel van het evenement. 

Behendigheid

NTFU directeur Arjan de Vries benadrukt dat bij de Spinder Trophy het niet om een wedstrijd gaat: “Het draait bij de Spinder Trophy niet om snelheid, maar juist om behendigheid: het  team dat aantoont de juiste techniek te beheersen en het parcours volbrengt in een tijd die overeenkomt met de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid mag zich uiteindelijk winnaar noemen van de Spinder Mountainbike Trophy.”

Inschrijven

De Spinder Mountainbike Trophy vindt plaats op zaterdag 20 oktober en zal tussen 9:00 en 18:00 uur worden verreden. Er is plaats voor maximaal 40 teams van 2 personen. Deelname is gratis en exclusief voor NTFU-leden. De teams dienen over een auto met trekhaak te beschikken en mogen geen gebruik maken van fietscomputers, GPS, horloge en/of andere tijdswaarneming. Als startlocatie is gekozen voor Sportcentrum Papendal. Inschrijven is mogelijk tot 6 oktober a.s.

Meer details en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.ntfu.nl/spinder


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.