Ritchey Matrabike

Mountainbike.nl is een site voor de échte
mountainbike fanaat!


Teaminfo | Toertochten nieuws | Bedrijfsinfo | Route nieuws | Marathons | Races DH/4X |

  

MTB GIGANTBike2build

Reviews & Reports:
» [Report] Merida Presscamp 2012
» [How to] Speedwheels
» [Report] UCI World Cup Downhill #6 La Bresse
» [Report] Ischgl: Ups and downs
» [Report] Let's go tubeless
» [Report] Mega Avalanche
Special #6 | Buitenlands nieuws (BETA)
Datum: 30 januari 2013
Rubriek: Product-nieuws

Sneakpeak: Merida 650b prototype

Nog iets meer dan een week en dan reizen we weer af naar het jaarlijkse Merida Presscamp. Om ons alvast een beetje lekker te maken dropte Merida vandaag deze teaser in onze mailbox:


Alluminium prototypes beginnen inmiddels een beetje bij de traditie van het presscamp te horen. Twee jaar geleden werd even snel een eerste proto van de Ninety-Nine uit de bus gehaald, en vorig jaar konden we rijden op een pre-productie model daarvan. Het feit dat Hermida hier inmiddels al mee aan het spelen is betekent ongetwijfeld dat wij dat komend weekend ook mogen, en dat de start van de productie daarna niet heel lang op zich zal laten wachten.

Wordt zeer binnenkort vervolgd!Datum: 8 oktober 2012
Rubriek: Product-nieuws

BBB Strike koplamp met 500 Lumen

IM: Bikers die niet fietsen na zonsondergang, weten niet wat ze missen. BBB verlichting is krachtig genoeg om, ook als het donker is, je prima te vermaken op de donkerste paden.
Datum: 11 augustus 2012
Rubriek: Product-nieuws

CUBE lanceert vernieuwd modelplatform CUBE STEREO

CUBE lanceert een nieuwe modellenlijn als voortzetting op de bekende Stereo. Dit model is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide modellenfamilie. In 2013 wordt de nieuwe lijn ingezet met een carbon 29er en een 650B fiets. Beide modellen maken gebruik van het nieuw ontwikkelde Efficient Trail Control. De basis van deze techniek is maximale voordelen van de vering gekoppeld aan neutralisatie van pedaalinvloeden.
Datum: 25 juli 2012
Rubriek: Product-nieuws

iPhone sporthoes met groothoeklens voor mountainbikers

Beoefenaars van actiesporten als mountainbiken kunnen voortaan met een gerust hard hun iPhone meebrengen. Kunnen ze de actie gelijk vastleggen op film.
Datum: 30 maart 2012
Rubriek: Product-nieuws

Nieuwe Node 2.1 computer van Bontrager

Bontragers nieuwe familie van draadloze computers en sensoren maken gebruik van een 2,4 GHz ANT+ compatibel digitaal signaal. Waarom heeft Bontrager voor ANT+ gekozen? De voordelen zijn duidelijk.
Datum: 7 maart 2012
Rubriek: Product-nieuws

[Report] Merida Presscamp 2012: Big Ninety-Nine en One-Sixty

Al meer dan tien jaar organiseert Merida halverwege februari een presscamp om het team en de nieuwe teambikes voor het komende seizoen aan de wereldpers voor te stellen. En zoals gebruikelijk was het ook dit jaar weer op Mallorca. Je weet wel, dat eiland voor de Spaanse kust waar je in februari altijd al in je korte broek in het zonnetje kunt fietsen. Alleen niet dit jaar. De kou die heel Europa een tijd lang in zijn greep hield had ook Mallorca bereikt, en in plaats van in de zon waren we dit jaar de nieuwe bikes aan het testen in de sneeuw. Desondanks, of misschien juist wel daardoor, was het weer een memorabel weekend, met als hoogtepunt het testen met het prototype van de nieuwe 29 inch full-suspension: de Merida Big Ninety-Nine.Datum: 19 januari 2012
Rubriek: Product-nieuws

Mio ontwikkelt fietsnavigatiesysteem

Onlangs heeft PCM van Mio vernomen dat zij bezig zijn met een navigatiesysteem speciaal voor fietsers. Wanneer het apparaat precies beschikbaar is, is nog niet duidelijk. Er zijn navigatiesystemen die je ook kan gebruiken als wandelaar of als fietser, maar deze systemen zijn toch vooral bedoeld voor gebruik met de auto. Mio gaat een navigatiesysteem uitbrengen dat speciaal gericht is op fietser en dus ook wielren- en mountainbike-routes zal bevatten. Lees verder.Datum: 24 maart 2010
Rubriek: Product-nieuws

CUBE Reaction GTC SL wint red dot design award

De CUBE Reaction GTC SL wint een red dot design award – deze award wordt wereldwijd gezien als een van de meest prestigieuze ontwerpprijzen.
Datum: 2 juli 2009
Rubriek: Product-nieuws

Garmin kondigt Dakota 10 en 20 aan

Garmin heeft de Dakota 10 en Dakota 20 outdoor GPS-navigators aangekondigd. Deze robuuste, waterbestendige toestellen beschikken over een hooggevoelige GPS-ontvanger en zouden uitermate geschikt zijn voor wandelaars, mountainbikers en geochachers.

Datum: 13 februari 2009
Rubriek: Product-nieuws

Kona's New CoilAir, Dawg And One20 (persbericht)

KONAWORLD Flying into 2009 with fast rigs that are ready for the dirt, the Kona Bike Co. has just the ride for you. The new CoilAir line of enduro/freeride bikes are back with the versatile Magic Link technology system and sweet graphics. The Dawg Series of backcountry dual-suspension bikes has been given a choice upgrade now with six-inches of front and rear travel and the new One20 trail bike platform fills the need for a light and fast XC machine with five-inches of travel.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
 FuturumShop TransAtlas Bike


Bikers Forum
Deel je mening en ervaringen met mede bikers. Have fun, let's ride !
 

Nieuws toevoegen
Weet jij iets op bike gebied? Plaats het zelf live, zo zijn je mede bikers in Nederland en Belgie ook meteen op de hoogte ! Je kan het uiteraard ook gewoon mailen.
Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een mountainbike tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het en wij plaatsen het ! Thanx !


RSS

Deze site wordt door een paar enthousiast bikers onderhouden. Wij steken er veel vrije tijd in en zullen alle info zo snel en correct mogelijk online plaatsen. Als jij iets weet of een idee hebt, mail het dan, zo kunnen we de site steeds iets verder uit breiden. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor eventueel foutieve ingezonden informatie etc., maar mocht jij iets tegenkomen, dan horen we het graag! Ook je eigen inbreng, zoals vakantie verslagen zijn van harte welkom.

Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl  All rights reserved by Rogier Mensink and bike mates
Een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.