Ritchey Matrabike

Mountainbike.nl is een site voor de échte
mountainbike fanaat!


Teaminfo | Toertochten nieuws | Bedrijfsinfo | Route nieuws | Marathons | Races DH/4X |

  

MTB GIGANTBike2build

Reviews & Reports:
» [Report] Merida Presscamp 2012
» [How to] Speedwheels
» [Report] UCI World Cup Downhill #6 La Bresse
» [Report] Ischgl: Ups and downs
» [Report] Let's go tubeless
» [Report] Mega Avalanche
Special #6 | Buitenlands nieuws (BETA)
Datum: 31 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Knoopjes doorhakken:
3e editie "Mountainbike.nl Bikers Dag" te...


Het wordt de hoogste tijd om officieel de 3e "Mountainbike.nl Bikers Dag(en)" vast te gaan stellen. Nijmegen lijkt mij een strak plan, Schoorl ook, Sallandse heuvelrug (Sven) Andere plaatsen?!... Wie kan waar gids zijn. Is er een lijstje of kan die hier gemaakt worden?! Is nu een hoop gekletst en overlegt, time to ride !

Wordt het december of één in "April" en één "Juni/Juli" bijvoorbeeld?! Als er een lijst is kan en gaat de knoop doorgehakt worden. Wordt het ijs verplaatsen, stof, zand of modder?!

Graag ga ik de officieele bikers dagen op de homepage vast zetten. Let er op dat een bikers dag ruim van tevoren vast moet staan (dus niet 2 weekies), het kost ook tijd om de juiste info te verwerken. Meesten (ook ik) plan meestal al 4 weken vooruit.

Let's Ride ! Knoopjes doorhakken ->


Datum: 30 oktober 2001
Rubriek: Overig

Duizend atb’ers bij toertocht LWC

DE LUTTE - Bijna duizend mountainbikers hebben zich zaterdag gemeld voor deelname aan de atb-route van de Losserse Wielerclub (LWC). De deelnemers die uit het hele land kwamen, beleefden een prachtige dag, niet alleen door het mooie weer, maar ook door de bijzonder fraaie route, onder meer door de heuvels rond De Lutte. " Deze rit is speciaal omdat alleen voor ons veel landeigenaren hun terrein openstellen’, zegt Henk Noordkamp van LWC, " daardoor kunnen we een tocht uitzetten langs routes waar normaal gesproken geen mountainbiker langs komt."


Datum: 30 oktober 2001
Rubriek: Wedstrijden XC

Oude verhoudingen in mountainbike worden in ere hersteld: Eric Vereecken weer als vanouds

Door Bjorn Goorden: WESTENSCHOUWEN - Vlak na het startsein nam Goesenaar Dennis Raadtgever zaterdagmiddag nog even brutaal de leiding. Maar al snel nam Eric Vereecken voorgoed de regie in handen en verdween ogenblikkelijk uit het zicht van de rest van het deelnemersveld in Westenschouwen. De Hulstenaar werd door de concurrentie pas voorbij de finish teruggezien, waar hij op het gemak het zand van zijn benen waste.

Vereecken boekte op Schouwen-Duiveland zijn tweede zege op rij voor het X-treme mountainbikeklassement en is in de tussenstand van die Zeeuwse competitie na drie koersen al nagenoeg niet meer bij te halen. De verhoudingen zijn in ere hersteld. Eric Vereecken rijdt weer voortdurend voorop en dan pas volgt de rest. De Zeeuws-Vlaming heeft zijn alleenheerschappij terug opgepakt. Al kreeg hij daar wel hulp bij van twee van zijn grootste concurrenten.Datum: 30 oktober 2001
Rubriek: Overig

Grote drukte ATB-toertocht leidt tot gemopper

HARDENBERG/RHEEZE - 29 oktober 2001 - Klein probleempje voor de organisatie van de veldtoertocht in Rheeze. Het was er al een gedrang van jewelste, maar het was te vroeg. Stond de eerste start van de ATB-veldtoertocht gepland om half tien precies, de tientallen deelnemers stonden reeds trappelend van ongeduld voor negenen aan de start.

En ze wilden het liefst meteen vertrekken want het bos lonkte. " Commotie alom. Met moeite konden wij het peloton nog vasthouden en veel gemopper en gemor werd dan ook ons deel" , vertelde bestuurslid Wim Krol van de Hardenberger Wieler Vereniging (HWV), die evenwel voet bij stuk hield. " Half tien is natuurlijk half tien. Eerder kan gewoon niet omdat onze HWV-leden de vele linten en route-aanduidingen nog aan het ophangen waren. Maar het stond hier al ruim voor de start zwart van de deelnemers."Datum: 30 oktober 2001
Rubriek: Product-nieuws

Shimano's nieuwste 959 pedalen zijn lichter en hebben een snellere en betere afvoer van modder

Shimano heeft redelijk lang gewerkt aan de 4e generatie SPD pedalen. Een aantal top rijders van Shimano hebben de pedalen uitgebreid getest tijdens de WB wedstrijden. Volgens Shimano zijn deze zeer succesvol geweest, zowel de prestaties van de rijders als die van het pedaal

In tegenstelling tot zijn voorganger de "858" heeft de nieuwe 959 een speciaal ontworpen modder verspreidings systeem. Het is een redelijk klein pedaaltje met veel ruimtes er in, zodat modder makkelijker door het pedaal heen valt inplaats van er overal tussen te gaan zitten (zal voor velen niet onbekend klinken). Het dieet heeft de "959" 26 gram lichter gemaakt dan zijn voorganger en weegt nu 344 gram per paar. Tevens zou de verbinding tussen schoen en pedaal verbeterd zijn, waardoor de energie beter wordt overgedragen.

De 959 is nog niet verkrijgbaar in Nederland en Belgie, maar zal zeer binnenkort op de markt verschijnen. De kosten zullen rond de NLG 279 / Euro 126 / Bef 5100 liggen. Geen goedkope jongens dus en de prijs kan nog meer worden ivm de door de EU opgelegde straf (zie bericht elders).


Datum: 28 oktober 2001
Rubriek: Overig

Fietsendieven

Door araminta: Tjongejonge! Ik deed gisteren mee aan de toertocht in Epe en mocht ik - al wachtende op mijn fietsmaatje - getuige zijn van een poging tot het stelen van een MTB. De 'verdachte' liep weg met een Rocky Mountain (geloof ik) met CrossMax en XTR (hij wist kennelijk waar hij het over had) toen er iemand uit de inschrijfpost naar buiten gerend kwam, en de dief bij de kladden greep. Deze beweerde dat hij ook zo'n fiets had gehad, maar dat die was gestolen (goed argument om dan maar een vergelijkbare fiets mee te nemen).

Verder lezen ->


Datum: 28 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Grotbiken in de Mergelgrotten van Valkenburg

Zondag gebiked in de Mergelgrotten van Zuid-Limburg (bedrijfsuitje). Na de nacht in Maastricht doorgebracht te hebben waren we toch netjes om 11.00 in Valkenburg. Daar zijn we met mountainbikes en quads door de grotten gereden.

Je biked met een groep van zo'n 12 personen, een gids voorop en degene met de beste conditie achterop... Oftewel ik de l*l ;) Op zich soms vervelend, want voor sommige obstakels heb je nu eenmaal vaart nodig, maargoed ik kwam daar niet om te trainen maar voor de fun. Het is even wennen want het is er echt pik donker, uiteraard heb je wel verlichting op je fiets, maar je orrientatie is 0,0. Het is erg belangrijk dat je elkaar in de gaten houdt, want de grotten bestaan uit zo'n 8000 gangen met in totaal 157 kilometer lengte! De verhalen over spelende kinderen en volwassenen die er zijn omgekomen zullen waarschijnlijk niet onbekend zijn (onlangs nog 2 kinderen).

Op een speciaal voor de grot aangepaste mountainbike (geen versnellingen, ook niet nodig overigens, wel licht) leg je een parcours van 8 - 10 kilometer af. Verder uiteraad een helm (neem van mij aan, zo'n rots komt harder aan dan een tak, ik geloofde het, ik ervaarde het en ik wist het!).

Onderweg wordt over de grotten ook een en ander vertelt. Naast educatieve info vertelde onze gids ook het verhaal van een vrijgezellenfeestje. Een aantal kerels hadden tegen de aanstaande bruid gezegd "hier links", want men dacht "die vinden ze toch zo weer" bleek niet geheel op te gaan... Na 24 uur werd de man zwaar in coma aangetroffen (de stenen ontrekken vocht aan je lichaam en zo lang mag je er dus never zijn, vandaar de uitdrukking "uitgemergeld zijn"). Hij heeft 9 maanden moeten revalideren en kon pas na 15 maanden eindelijk trouwen. Oftewel "don't forget your guide", but also take him dahm serious!

Website: www.aspadventure.nl
Reageren op dit bericht


Datum: 26 oktober 2001
Rubriek: Overig

's Zomers valt de mountainbiker in een gat

BORCULO - Toegegeven, het is ook geen teamsport. Maar vooral voor jeugdfietsers is er een groot gebrek aan begeleiding. Fietsenspecialist Henk Beumer (Goossens) richt daarom de eerste atb-club in deze regio op. "In de winter zijn er toertochten genoeg. Maar in de zomer, dan vallen al die jongens in een gat", zegt Henk Beumer.

Beumer, eigenaar van fietsenspeciaalzaak Goossens in Borculo, vindt het eigenlijk zelf een beetje raar dat er nog nooit iemand op het idee gekomen is: een atb-club. Want wintertochten voor mountainbikers zijn er genoeg.

"Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat dat geen wedstrijden zijn. Dat zijn recreatieve tochten, opgezet voor overwinterende wielrenners. Mountainbikers rijden 's zomers hun wedstrijden. Maar dan zijn ze verder aan hun lot overgelaten. Naast de wedstrijden kunnen ze alleen voor zichzelf een beetje rondfietsen."

Niet alleen is dat minder gezellig, ook zijn er praktische voordelen te halen uit aansluiting bij een vereniging. "Je kan de activiteiten een beetje coördineren, misschien een keer samen naar de Alpen of de Ardennen. Dat doe je in je eentje niet zo gauw."Datum: 26 oktober 2001
Rubriek: Overig

Nederlands Kampioene mountainbike Corine Dorland figureerd in Sportweek.

Met dank aan Lucifer voor de tip. Onder het motto "alleen in Sportweek geef ik me bloot" staat Corine deze week op Bilboards door geheel het land. Mooie campagne, combineert een schitterende sport met een schitererende sport vrouw.
Voor een vergroting klik hier (staat in het forum)


Datum: 26 oktober 2001
Rubriek: Overig

Mountainbike-legioen maakt zich op voor Twentse Heuvelentocht

LOSSER - Het is weer de tijd van vallende bladeren, dalende temperaturen en modderige bospaden. Tijd dus voor het mountainbike-legioen het ijzeren ros weer tevoorschijn te halen. De echte liefhebbers kunnen zondag hun hart ophalen, want dan vindt de Twentse Heuvelentocht voor atb’ers weer plaats over Lutters en Lossers grondgebied.

De organisatie van de tocht is in handen van de Losserse Wielerclub (LWC), dat zowel aan het begin als aan het eind van het winterseizoen een veldtocht houdt. De tocht van zondagmorgen is een absolute must voor mountainbikers, getraind of ongetraind.| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 |
 FuturumShop TransAtlas Bike


Bikers Forum
Deel je mening en ervaringen met mede bikers. Have fun, let's ride !
 

Nieuws toevoegen
Weet jij iets op bike gebied? Plaats het zelf live, zo zijn je mede bikers in Nederland en Belgie ook meteen op de hoogte ! Je kan het uiteraard ook gewoon mailen.
Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een mountainbike tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het en wij plaatsen het ! Thanx !


RSS

Deze site wordt door een paar enthousiast bikers onderhouden. Wij steken er veel vrije tijd in en zullen alle info zo snel en correct mogelijk online plaatsen. Als jij iets weet of een idee hebt, mail het dan, zo kunnen we de site steeds iets verder uit breiden. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor eventueel foutieve ingezonden informatie etc., maar mocht jij iets tegenkomen, dan horen we het graag! Ook je eigen inbreng, zoals vakantie verslagen zijn van harte welkom.

Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl  All rights reserved by Rogier Mensink and bike mates
Een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.