Ritchey Matrabike

Mountainbike.nl is een site voor de échte
mountainbike fanaat!


Teaminfo | Toertochten nieuws | Bedrijfsinfo | Route nieuws | Marathons | Races DH/4X |

  

MTB GIGANTBike2build

Reviews & Reports:
» [Report] Merida Presscamp 2012
» [How to] Speedwheels
» [Report] UCI World Cup Downhill #6 La Bresse
» [Report] Ischgl: Ups and downs
» [Report] Let's go tubeless
» [Report] Mega Avalanche
Special #6 | Buitenlands nieuws (BETA)
Datum: 3 oktober 2001
Rubriek: Overig

Mountainbikegebied in het Emmental

Door Hans de Korte: Ik heb in Zwitserland een nieuw mountainbikegebied ontdekt in het Emmental. Hier kun je biken in een rustig gebied met veel mogelijkheden. Zowel zelf routes uitzetten vanaf een kaart of via het VVV een boekje aanschaffen met 20 routes van verschillend niveau. Het boekje heet Bike-faszination im Emmental en bevat goede Duits-talige beschrijvingen met kaartjes.

Wij kampeerden in Mettlen. Dit ligt vlakbij Langnau i.E., de hoofdplaats in het Emmental. De camping is eenvoudig, maar goed en niet al te duur. Op hun site www.campingemmental.ch is meer te vinden over de camping. Vanaf de camping zijn ook zeer goed dagtochten te maken of een van de tochten vanuit het genoemde boekje. Of het mogelijk is om ook bijvoorbeeld logies met ontbijt te krijgen, zou men even via e-mail na moeten vragen. Dat zou eventueel m.i.v. 2002 mogelijk kunnen zijn. Overigens zijn ook goede wandelingen vanaf de camping te maken in een prachtige omgeving. De camping ligt op 800m en in de omgeving is de maximale hoogte 1200m. Vanuit de camping is met de auto ook het zware werk te doen in de Zwitserse Alpen. Maar daar heb ik geen gegevens over.

www.campingemmental.ch
www.climbandbike.ch/Pages/fr.html
www.emmeweb.ch
Amazon - Bern - Thun - Fribourg - Emmental 1 : 60 000. Radwanderkarte. Mit Mountain- Bike- Routen. Mit Stadtplänen.


Datum: 3 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

2e Nationale Mountainbike.nl Bikers Dag 2001. Aanstaande zondag 7 okt 11.00 Station Geleen-Oost (Zuid-Limburg). Be there !!!

Speciaal voor de Nederlandse en Belgische modder happers. Na het succes van de eerste Bikers Dag te Zwolle volgt dan nu de 2e Bikers dag in Geleen. In tegenstelling tot de eerste waar een ruime hoeveelheid stof verplaatst werd, zullen we nu overgaan tot het verplaatsen van vele kilo's modder. Om mee te doen hoef je geen Brentjes of Dorland te heten, maar een gemiddelde tot goede conditie is zeker vereist. Houd er ook rekening mee dat sommige gedeeltes technisch wat moeilijker en zwaarder zullen zijn. Geen beginnerstocht dus, maar ook zeker geen tocht voor alleen wedstijdrijders. In alle gevallen geld dat als je cq een afdaling liever niet doet, het geen enkel probleem is om hem niet te nemen.

Hoe kom je er
Met de trein: Gewoon Station Geleen-Oost
Met de auto: Klik voor een automatische routekaart
(De kaart wijkt 200 meter van het station af, maar vanaf daar moet het geen probleem zijn deze te vinden)


Onze gids is deze keer Jaap van Hoof. Jaap kent het gebied uit zijn duimpje, wat dus ook betekend dat we geen standaard route nemen, maar eentje met alle neusjes van de zalm. Flink genieten dus (...of even afzien ;) !

VERPLICHT:
Helm: zonder helm GEEN deelname. Dit ivm gladheid van sommige stukken en algemene veiligheid
Goede conditie !!!
Goed onderhouden mountainbike
Een goed humeur, relaxed en vriendelijk zijn, blijf anders lekker thuis achter je Begoniaatjes zitten. Ook als het regent wordt het zeker de moeite waard. Jaap past de route dan een stukje aan.

Vergeet niet:
Drinken/eten
Reparatie spul
-Zorg ook voor reserve binnenbanden.... (Liefst 2)
-Schone kleding is makkelijk(voor id trein)
Geld (altijd raadzaam iets bij je te hebben)

Verder:
-Mogelijkheid tot afspuiten is bij een hogedrukreiniger... Eigen kosten dus neem kleingeld mee (guldens)
-We kunnen ergens onderweg nog wel ff pauze houwe.. en nadien ook, voor de liefhebbers.
-Je gezicht en andere delen schoon maken kan geregeld worden(buiten).....

Vragen?! Mail aub niet, maar stel ze in het forum ! Deelname is gratis
Speciaal Forum: Bikers Dag Geleen-Oost

Nogmaals: Helm verplicht ! Be there, and Lets Ride !

Tot zondag en veel voorpret !!!

Jaap van Hoof, alias Dr Paaj & Rogier Mensink
Mountainbike.nl

BELANGRIJK
* De "Nationale Mountainbike.nl Bikers Dag" is een eigen innitiatief en geen officiële NTFU tourtocht. Meedoen is volledig op eigen risico en verantwoordelijkheid. Mountainbike.nl/Rogier Mensink/Dr. Paaj en anderen zijn niet verantwoordelijk voor materiële schade, letsel en andere vormen van schade/vermissing etc. Het is een tocht die slechts onder begeleiding van een gids/plaatselijke kenner (dit geval Dr. Paaj) is. Als je meedoet, begrijp je deze voorwaarden volledig en ga je hier 100% mee accoord.


Datum: 2 oktober 2001
Rubriek: Overig

Be One Team: Oscar Saids winnaar "Red Bull Downtown". Dorland en Al winnaars nationale Topcompetitie XC

Oscar Saiz heeft afgelopen weekend de " Red Bull Downtown" op z’n naam geschreven in een zinderende wedstrijd. Saiz versloeg de grote favoriet en overall World Cup winnaar Greg Minnaar! Tijdens dit evenement was de pers en TV goed vertegenwoordigd, naast een enthousiaste menigte van toeschouwers. Mickael Pascal finishte op een zeer verdienstelijke 8e plaats. Anneke Beerten werd 2e in de race voor vrouwen! Een uitstekende presentatie voor het jonge talent van het Downhill team Be One.

Foto's

Greg Minnar
Cláudio Loureiro
Marielle Saner
Márcio Ferreira
Violeta Janero


Cross Country
Corine Dorland behaalde de overall titel van de " Topcompetitie Nederland" in de Cross Country, door de laatste wedstrijd van het seizoen in Norg overtuigend te winnen. Ook Thijs Al kan het seizoen afronden met het behalen van deze titel voor mannen onder de 23 jaar. Met een schitterende 2e plaats, direct achter Bart Brentjes, is het seizoen zeer succesvol afgesloten.

Erwin Bakker behaalde een podiumplaats in de " Europe Cup’. Bakker werd in de eindklassering zeer succesvol 2e na een spannende race in Annecy. In deze 4e en laatste race van de " Europe Cup" wist Erwin van een 3e plaats op te klimmen naar een 2e plaats!


Datum: 1 oktober 2001
Rubriek: Wedstrijden XC

Uitslagen: Norg. Mountainbike, finale topcompetitie.

Mannen: 1. Brentjens (Schaijk) 1.42.49, 2. Al (Wormer ) 0.40, 3. Weevers (Hengelo Gld) 0.54, 4. Van Dooren (Ravenstein) 1.50, 5. Thallingi (Arnhem) 4.09, 6. De Vries (Hilversum) 5.09. Eindstand: 1. Brentjens 300 punten, 2. Al 273, 3. Weevers 258. Vrouwen: 1. Dorland (Eerbeek), 2. Van den Brand (Den Dungen), 3. Hormes-Ravenstijn (Wijchen). Eindstand: 1. Dorland 293, 2. Van den Brand 280, 3. Hormes-Ravenstijn 256.

Datum: 1 oktober 2001
Rubriek: Wedstrijden XC

Mountainbiker Brentjens wint topcompetitie 2001

NORG (ANP) - Mountainbiker Bart Brentjens heeft zondag in Norg de finale van de topcompetitie gewonnen. De voormalig olympisch kampioen versloeg in Drenthe Thijs Al, die tweede werd.

Jan Weevers pakte de derde plaats. Brentjens, die de vorige twee manches ook had gewonnen, staat ook in het eindklassement bovenaan.

"Deze overwinning leek simpeler dan hij was'', stelde de Limburger, die pas in de voorlaatste ronde medevluchter Al op achterstand zette. Corine Dorland won overigens het eindklassement bij de vrouwen. De nationaal kampioen versloeg in Norg veldrijdster Daphny van den Brand, Reza Hormes-Ravenstijn eindigde als derde.


Datum: 1 oktober 2001
Rubriek: Overig

Tweemaal zoveel bike nieuws tijdens bike Motion Plus 2001 (van vrijdag 12 t/m maandag 15 oktober)

Meer dan 100 importeurs van de meest toonaangevende merken mountainbikes, racefietsen en aanverwante producten nemen dit jaar deel aan de beurs Bike MOTION Plus. Deze wordt gehouden van vrijdag 12 tot en met maandag 15 oktober in de Utrechtse Jaarbeurs.

Let op: maandag is uitsluitend voor de vakhandel !!

Dit jaar is de beurs maarliefst twee keer zo groot ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent bijna 14.000 vierkante meter boordevol sportief bike plezier. En op Bike MOTION Plus kun je niet alleen kijken naar de laatste nieuwtjes voor 2002 maar je kunt ook daadwerkelijk de nieuwe 2002 modellen uitproberen op een indoor mountainbikeparcours. :)

Dit jaar wordt de zesde editie van Bike MOTION Plus gehouden. De beurs voor fietsproducten met een sportief karakter. Direct na de grote internationale beurzen, zoals EuroBike in Duitsland is Nederland aan de beurt voor de introductie van de nieuwe 2002 modellen.

Om ons meer te bieden dan alleen maar sportieve fietsen en aanverwante accessoires is er ook weer volop actie. Tijdens de publieksdagen zijn er regelmatig trial en BMX demonstraties. Voor iedereen die zelf een fiets wil uitproberen staan er diverse mountainbikes gereed op het testparcours, kunnen we eindelijk zien of al die sterke verhalen in het forum wel kloppen ;)

Demonstraties, clinics en prominenten

Naast alle nieuwtjes voor het jaar 2002 is er op Bike MOTION Plus nog veel meer te zien. Doorlopend worden er spectaculaire video's gedraaid op een meters hoog scherm. Daarnaast worden er diverse trial en BMX demonstraties gegeven op het indoorparcours. Een van de aanwezige demonstratieteams is het bekende Be One BMX Team. Er worden clinics gegeven onder andere met medewerking van Shimano en op het podium worden regelmatig 'Pump it up' wedstrijden gehouden waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Verder is er een expositie van Amerikaanse funbikes, zoals choppers, lowriders en cruisers. Uiteraard zijn er ook weer de nodige prominenten uit de fietswereld waaronder een aantal World Cup rijders die worden geïnterviewd en handtekeningen uit delen.

http://www.bikemotionplus.nlDatum: 1 oktober 2001
Rubriek: Overig

1e Open Lemelerberg MTB Classic

De 1e Open Lemelerberg Mountainbike Classic is een wedstrijd waaraan iedereen mee kan doen. Het is een prestatieclassic over 60 kilometer (4 lussen van 15 kilometer). Voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar is er een kortere afstand.

Het parcours is uitgezet op de Lemelerberg, bekend van diverse schitterende mountainbikewedstrijden. Er is een gezamenlijke start waarbij je wordt ingedeeld in de categorie behorende bij je licentie. Het startveld wordt verdeeld in vakken per wedstrijdcategorie. Ledenkaarthouders en niet-licentiehouders starten na de wedstrijdcategorieën. Schrijf je je in op de dag van de wedstrijd, dan start je achter de voorinschrijvers.

Datum: Zondag 2 december 2001
Tijd: gezamenlijke start om 9.30 uur
Afstand: 60 kilometerDatum: 1 oktober 2001
Rubriek: Wedstrijden XC

Update: Trek - Stappenbelt MTB Team
Arne Nuys 3e in Norg


Arne Nuys wist in Norg weer eens flink huis te houden, met een mooie 3e plaats bij de masters. Arne die blijkbaar goed uit de voeten kan in de modder kon een goede topcompetitie afsluiten met een derde plaats in de laatste wedstrijd.

Frank Schotman stelde vooral zich zelf teleur met een 8e plaats in Norg. Frank die tot Norg nog uitzicht had op een plek op het podium in de eindstand van de top competitie, zag tijdens de wedstrijd die kans helaas in rook op gaan.

Niels Nijland reed een constante en degelijke wedstrijd en kon eindelijk weer eens bij de eerste 20 eindigen met een goede 17e plaats.

http://members.home.nl/nnijland


Datum: 1 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Het ATB seizoen is nu officieel van start !

Een enorme waslijst met tourtochten voor de maand oktober ! Waag het dus niet de gehele maand schoon thuis te komen ;) Have fun, lets ride !

Tourtochten oktober 2001


Datum: 1 oktober 2001
Rubriek: Wedstrijden XC

Belg Bynen wint Europabeker beloften, Tsjech Pavel Boudny pakt de eindzege voor de Nederlander Erwin Bakker en Jiri Vavra

ANNECY - De Nieuw-Zeelander Kashi Leuchs en de Française Laurence Leboucher hebben zondag in het Franse Annecy de finale van de Europese beker cross country in het mountainbike gewonnen. Bij de beloften ging de zege in de finale naar de Belg Damien Bynen.

De Nieuw-Zeelander won voor de Fransen Cédric Ravanel en Jérôme Chevalier. In de eindstand van de Europabeker gaat de Italiaan Mirko Pirazzoli Kashi Leuchs en de Tsjech Radim Korinek vooraf.

Bij de vrouwen blijft de Française Leboucher ongeslagen. Nadat ze de eerste drie manches won, schreef ze ook de finale op haar naam. Op ruime achterstand volgden haar landgenotes Sonia Clolus en Sandra Montarron. In de Europabeker gaat ze de Italiaanse rensters Elena Giacomuzzi en Daniela Porta vooraf.

Bij de beloften ging de overwinning in de finale naar de Belg Damien Bynen. De Tsjech Pavel Boudny pakt de eindzege voor de Nederlander Erwin Bakker en zijn landgenoot Jiri Vavra. De Belg Patrick Trevisan viel uit in de finale en valt daardoor net naast het podium in de eindstand. De eindoverwinning is voor de Spanjaard Inaki Lejarreta.| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 |
 FuturumShop TransAtlas Bike


Bikers Forum
Deel je mening en ervaringen met mede bikers. Have fun, let's ride !
 

Nieuws toevoegen
Weet jij iets op bike gebied? Plaats het zelf live, zo zijn je mede bikers in Nederland en Belgie ook meteen op de hoogte ! Je kan het uiteraard ook gewoon mailen.
Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een mountainbike tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het en wij plaatsen het ! Thanx !


RSS

Deze site wordt door een paar enthousiast bikers onderhouden. Wij steken er veel vrije tijd in en zullen alle info zo snel en correct mogelijk online plaatsen. Als jij iets weet of een idee hebt, mail het dan, zo kunnen we de site steeds iets verder uit breiden. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor eventueel foutieve ingezonden informatie etc., maar mocht jij iets tegenkomen, dan horen we het graag! Ook je eigen inbreng, zoals vakantie verslagen zijn van harte welkom.

Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl  All rights reserved by Rogier Mensink and bike mates
Een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.