Ritchey Matrabike

Mountainbike.nl is een site voor de échte
mountainbike fanaat!


Teaminfo | Toertochten nieuws | Bedrijfsinfo | Route nieuws | Marathons | Races DH/4X |

  

MTB GIGANTBike2build

Reviews & Reports:
» [Report] Merida Presscamp 2012
» [How to] Speedwheels
» [Report] UCI World Cup Downhill #6 La Bresse
» [Report] Ischgl: Ups and downs
» [Report] Let's go tubeless
» [Report] Mega Avalanche
Special #6 | Buitenlands nieuws (BETA)
Datum: 26 augustus 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Eerste Mountainbike.nl Bikers Dag een feit.
Vond het WERELDS !!!


De eerste Mountainbike.nl Bikers Dag is een feit. Vond het zelf WERELDS. Het weer zat mee en de bikers ook :) Met een groep van 16 hebben we toch zo'n 45 kilometer stof verplaatst, na de afdalingen hebben we nog even met een aantal een terrasje gepakt. Zodra ik de foto's van Dr. Paaj heb zal ik ze zsm live zetten.

Uit de reacties is gebleken dat het absoluut voor herhaling vatbaar is, de volgende (in Zuid Limburg) wordt aan gewerkt... maar nu eerst maar even bijkomen en een flinke douche ! Till next time ! Bedankt voor jullie enthausiasme en opkomst !!! Grtz Rogier

Op dit bericht reageren
http://www.mountainbike.nl/forum/viewtopic.php?topic=158&forum=13&0


Datum: 25 augustus 2001
Rubriek: Overig

Fietsend door de hel ‘down under’ Zoetermeerder in Crocodile Trophy

Zoetermeer - Wat de Tour de France is voor wielrenners, dat is de Crocodile Trophy voor mountainbikers.

Gedurende twee weken wordt een kleine 2000 kilometer afgelegd door de meest barre uithoeken van Australië. Aan de zevende editie, die komende maand van start gaat, doet ook een Zoetermeerder mee. De 34-jarige Marcel Osse gaat proberen de loodzware tocht uit te rijden, samen met vier andere " Crocobikers’. "Het is net Parijs-Dakar, maar dan op een mountainbike", zegt hij zelf. Al fietsend wordt ook nog eens geld ingezameld voor het goede doel, namelijk War Child.

www.dutchcrocobikers.nlDatum: 24 augustus 2001
Rubriek: Vaste routes

ATB-route Graafschap is een pareltje

Negentig kilometer lang is het genieten geblazen. Van glooiende heuvels, machtige bossen, karakteristieke boerderijen. Maar ook van pittige klimmetjes en moeilijk begaanbare bospaden die het uiterste vergen van de fietser.

Een pareltje is het die fietsroute tussen Gorssel, Almen, Lochem, Barchem, Ruurlo en Vorden. Een aanwinst voor de ATB-liefhebbers in Oost-Nederland, die toch al niet zo rijkelijk bedeeld waren.

Twee vaste parkoersen waren er tot nu toe: een bij Winterswijk, een in Montferland. Met De Graafschap-route erbij begint Oost-Nederland toch een beetje een fietsland te worden en kan dit gebied het gemakkelijk opnemen tegen gevestigde fietsprovincies als Brabant en Limburg.

Er zijn ATB’ers en ATB’ers. De een wil raggen door het bos, de ander wil ontspannen fietsen en genieten van het landschap. Beide categorieën komen aan hun trekken op De Graafschap-route: je kunt er redelijk rustig toeren over vlakke, soms verharde wegen, maar je kunt je ook helemaal stuk rijden op de geniepige bulten rond Lochem.

--------------------------------------------------------------------------------
Lus 1 (rondom de Gorsselse heide) heeft uitspanning De Zessprong als het centrale punt. Vandaaruit kun je het best de eerste etappe fietsen rond de Gorsselse heide, een tocht van ongeveer 25 km zonder al te veel grote obstakels, zelfs een deel van de route is asfalt.Datum: 23 augustus 2001
Rubriek: Overig

Concurrentie van Heuvelland

Donderdag 23 augustus 2001 - STEENBERGEN - De Westbrabantse Pijl nieuwe stijl treft het in haar eerste jaar niet echt. De KNWU besloot voor hetzelfde weekeinde groen licht te geven aan de internationale Tweedaagse van het Heuvelland.

Die tweedaagse in Limburg stond al veel vroeger in het jaar op de rol. Voorzitter Rien Slokkers van de Stichting Juniorenklassieker De Westbrabantse Pijl: "Door de mkz is die wedstrijd toen uitgesteld. Komen ze precies op onze datum uit. Wij hebben meteen protest aangetekend bij de KNWU. Natuurlijk heb ik er achteraf begrip voor, dat ze in Woerden (bondsbureau, red.) ook gebonden waren aan afspraken. Heuvelland is nu eenmaal een UCI-wedstrijd."Datum: 23 augustus 2001
Rubriek: Overig

WK Adventure Racing: Lopend, rennend, mountainbikend, abseilend, raftend en kajakkend wordt 450 kilometer afgelegd !

Ze houden wel van een uitdaging, Bas d'Herripon uit Goirle, Mark Besselink uit Loon op Zand en de twee Bestenaren Christine Donselaar en Raymond Beeren. Begin volgende maand gaan ze deelnemen aan het WK Adventure Racing in de Zwitserse natuur.

In het Zwitserse Sankt Moritz start op 3 september het wereldkampioenschap Adventure Racing. De deelnemers krijgen een parcours van 450 kilometer voor de kiezen dat door de eeuwige sneeuw op de bergtoppen en over woeste rivieren in de dalen loopt. Dat moet in maximaal zes dagen lopend, rennend, fietsend, mountainbikend, abseilend, raftend en kajakkend worden afgelegd. De deelnemers moeten zelf de kortste en gemakkelijkste weg zoeken. Een van de 45 deelnemende teams komt uit Noord-Brabant. Bas d'Herripon uit Goirle, Christine Donselaar en Raymond Beeren uit Best en Mark Besselink uit Loon op Zand gaan de uitdaging aan en mikken op een plaats bij de eerste tien. Alleen Donselaar heeft al eerder aan zo'n grote wedstrijd deelgenomen. De 30-jarige installatieadviseur doet in haar vrije tijd zoveel mogelijk aan sport en was in 1999 en 2000 Nederlands kampioen lange afstand survivalruns.Datum: 21 augustus 2001
Rubriek: Overig

Bart Brentjens 'Er zit iets verkeerd in marketing'

Bij een Europese titel mountainbike horen een trui en een medaille. Maar ook exposure. Die ontbreekt, merkt Schaijkenaar Bart Brentjens.

Quiz-vraag: wie waren de vier goudenmedaillewinnaars voor Nederland tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta? De volleyballers van Oranje zijn niet uit het geheugen te wissen en ook de hockeyheren herinneren de meesten zich nog goed. Voor de plak van de roeiers van de Holland Acht is het wat dieper graven. En die vierde? Die is bij velen in de vergetelheid geraakt. Het was Bart Brentjens. De Schaijkse mountainbiker grossiert in prijzen, maar kennelijk dringt het niet echt bij het grote publiek door. Zondag verzekerde hij zich in het Duitse Sankt Wendel van die ene nog ontbrekende titel: de Europese. Brentjens was eerder al olympisch en wereldkampioen, pakte vier nationale titels, won de wereldbeker en twee keer de Tour de France. "Veel mensen wisten waarschijnlijk niet eens dat er afgelopen weekend een EK mountainbike was."Datum: 20 augustus 2001
Rubriek: Wedstrijden XC

Bart Brentjens verrast met Europese titel

SANKT WENDEL - Wie Bart Brentjens nog geen week voor het EK hoorde praten, verwachtte niet veel van zijn optreden in het Duitse Sankt Wendel. Een blessure zorgde ervoor dat de ex-olympisch kampioen de afgelopen week meer tijd doorbracht bij de fysio en in het ziekenhuis dan op zijn mountainbike. Toch sleepte Brentjens in Sankt Wendel een Europese titel uit het vuur.

Het was de enige hoofdprijs die nog ontbrak op de indrukwekkende erelijst van Brentjens, die in zijn carričre al olympisch kampioen, wereldkampioen, uiteraard Nederlands kampioen en winnaar van de wereldbeker werd. De gouden medaille was voor bijna iedereen een verrassing, behalve voor de 32-jarige Brentjens zelf. "Ik voelde me gewoon goed vandaag. Een echte verrassing kan ik het dan ook niet noemen", beweerde Brentjens, wiens beste prestatie de afgelopen weken een achtste plaats in de wereldbeker was, na afloop. Van zijn blessure had hij gek genoeg onderweg geen last. "In de wereldbekerwedstrijd begin juli in Canada ben ik gevallen en sindsdien heb ik last van mijn dijbeen. Pas afgelopen week ben ik te weten gekomen wat het is. Het blijkt dat ik kalkvorming in de spieren heb op de plek waarop ik gevallen ben en dat is echt heel pijnlijk. Vandaag heb ik niets gevoeld, maar dat zal morgen wel anders zijn."

Hoe lang Brentjens last houdt van de blessure blijft onzeker. "De dokter van het Nederlandse team voorspelt dat het zeker een half jaar gaat duren. Rust nemen kan helpen, maar dat is met de wereldbekerfinale en het WK in het vooruitzicht niet echt mogelijk. Gelukkig heb ik er tijdens de wedstrijd geen last van, maar als ik rustig fiets of de trap op loop, is het knap lastig."Datum: 20 augustus 2001
Rubriek: Overig

[eng] Dutch talent shows his skills again. THIJS AL NUMBER 2 EUROPEAN ESPOIR

Sankt Wendel (Ger) - Last weekend, the European Championships Cross Country took place in Sankt Wendel, Germany. Be One Team had four riders battling for the podium. One of the favourites for the title in the under 23 men was Thijs Al, who already finished within top 30 several times at the World Cups. His best result was a 15th place in the Sarentino World Cup. In Sankt Wendel he went home with the silver medal. Davy Coenen also finished 7th in the espoir race. Erwin Bakker finished 27th, Corine Dorland finished 13th in the Women's race.


Datum: 19 augustus 2001
Rubriek: Wedstrijden XC

Thijs Al pakt zilver op EK mountainbike

ST. WENDEL - Thijs Al heeft op de Europese titelstrijd mountainbiken zilver veroverd in de categorie onder 23 jaar.

In de cross country finishte de Nederlander achter de Fransman Julien Absalon als tweede. Al had een achterstand van ruim anderhalve minuut. Het brons was voor de Deen Peter Riis Andersen.


Datum: 17 augustus 2001
Rubriek: Wedstrijden XC

Toppers present bij de Beach Challenge

Den Haag - De inmiddels traditionele Metterwoon Beach Challange, die morgen vanaf 18.00 uur op het strand van Kijkduin voor de vierde keer wordt gehouden, kent een sterke bezetting.

Niet alleen is de Nederlandse top aanwezig, ook enkele vooraanstaande buitenlanders nemen deel.
De Beach Challenge off-road triathlon herbergt de volgende onderdelen: 1500 meter zeezwemmen, 28 kilometer mountainbiken op het strand en door de duinen en tot slot 10 kilometer hardlopen, ook over het strand en door de duinen.
Dit jaar is het evenement onderdeel van de prestigieuze Xterra World Tour, een internationaal circuit voor off road-triathlons. Naast 20.000 gulden aan prijzengeld zijn er voor de topatleten ook kwaliicatieplaatsen te verdienen voor het WK, dat in oktober op Hawaii wordt gehouden.
De deelnemers in Den Haag komen onder meer uit Duitsland (Alexander Lang), Amerika, Engeland (Richard Hobson), Hongarije, België, Tsjechië en Nederland.| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 |
 FuturumShop TransAtlas Bike


Bikers Forum
Deel je mening en ervaringen met mede bikers. Have fun, let's ride !
 

Nieuws toevoegen
Weet jij iets op bike gebied? Plaats het zelf live, zo zijn je mede bikers in Nederland en Belgie ook meteen op de hoogte ! Je kan het uiteraard ook gewoon mailen.
Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een mountainbike tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het en wij plaatsen het ! Thanx !


RSS

Deze site wordt door een paar enthousiast bikers onderhouden. Wij steken er veel vrije tijd in en zullen alle info zo snel en correct mogelijk online plaatsen. Als jij iets weet of een idee hebt, mail het dan, zo kunnen we de site steeds iets verder uit breiden. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor eventueel foutieve ingezonden informatie etc., maar mocht jij iets tegenkomen, dan horen we het graag! Ook je eigen inbreng, zoals vakantie verslagen zijn van harte welkom.

Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl  All rights reserved by Rogier Mensink and bike mates
Een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.