Specials

Website Xycletracx Zwolle
www.xycletracx.nl


Xycletracx: 'speciaalzaak uit passie'
Geen supermarkt voor standaard rijwielen

Door Rogier Mensink


ZWOLLE - Als het hun alleen maar om fietsen verkopen ging waren ze nooit deze winkel begonnen, aldus John en Astrid. Met Xycletracx openden zij in 2002 aan het Diezerplein 27 in Zwolle een "mountainbike-speciaalzaak". Voor de ene winkel slechts een gebruikte term, maar wat betreft Xycletracx ook zeker een begrip !

Dat passie en werk wordt gecombineerd is niet alleen kenbaar als je met John en Astrid praat. Schilderwerk, inrichting, opbouw, vrijwel alles in de winkel hebben ze zelf bedacht en opgebouwd. Het resultaat mocht geen "koude zakelijke" winkel zijn, vindt Astrid. De passie die zij samen in de mountainbike-sport leggen, is zonder enige twijfel nu tot uitdrukking gekomen in de gehele winkel.

Xycletracx is met afstand de meest exclusieve speciaalzaak voor mountainbike accessoires en onderdelen in Zwolle en omgeving.

Er zijn zeker fietsenzaken die qua oppervlakte groter zijn dan Xycletracx, maar dan hebben we het vooral over de verkoop van tweewielers. Het assortiment bij Xycletracx is breder en specifieker.

Zij richten zicht voornamelijk op fietsfanaten "als ons" die bij de gangbare fietsenwinkel niet geheel, of zelfs "geheel niet" slagen. Tevens hebben zij de mogelijkheid om producten te leveren die het gros aan fietswinkels niet kan of wil leveren. Een probleem waar veel mountainbikers met minder gangbare vragen mee kampen.

"John: We krijg inmiddels ook steeds meer klanten buiten Overijssel. Mensen die onze winkel bezoeken komen de ene keer gericht, de andere keer gewoon om even weer rond te kijken of we nog iets leuks hebben wat ze misschien kunnen gebruiken. Uiteraard is onze koffie ook van ongekende kwaliteit !"

"De ene helft van ons assortiment is voor de sportieve mountainbikers, denk daarbij aan Cross Country, Freeriden, Downhillen etc, de andere helft bestaat uit racefietsen. Verder zijn wij ook dealer van Moser. Moser fietsen staan o.a. bekend vanwege het aparte design, de stabiliteit en de ongekend superieure framebouw en afbouw.

Een fiets kopen doe je niet maar zo in een opwelling bij het winkelen. Daarom vindt John het belangrijk dat je goed wordt ge´nformeerd. "Zelf hebben wij gekozen voor de merken Santos, Scott USA en Specialized. Kenners weten dat dit betrouwbare merken zijn, waar jij als fietser, maar ook wij als dealer op aan kunnen."

De vrijheid om te kunnen gaan waar je wilt. De wind in je haren, het directe contact met je omgeving. Alles onder controle. Het echte gevoel van vrij zijn.

Xycletracx
"Ook als niet kenner is het belangrijk dat je een beetje op de hoogte wordt gebracht omtrent de ontwikkelingen. Het antwoord: "Dit is een goede fiets en andere merken zijn minder", zal je hier in de winkel in ieder geval nooit horen. Er zijn zat goede en betrouwbare merken. Wij hebben bewust voor deze gekozen. Ik zal nooit iemand een fiets aanpraten waar ik zelf niet achter sta. Het gaat mij om het plezier dat iemand in het mountainbiken heeft en om blessures of andere onnodige teleurstellingen te voorkomen"

Xycletracx biedt een breed assortiment schoenen, kleding, helmen en accessoires voor mountainbikers, wielrenners en professionele fietsers, tot aan Sinner brillen en Crumpler tassen toe. Een aantal merken staan hieronder vernoemd. Dus... Mocht je een keer in de buurt van Zwolle zijn, dan is een bezoek aan Xycletracx zeker een aanrader. Zelf was ik bijzonder aangenaam verrast.

Op de website van Xycletracx kan je onder andere een foto van het Xycletracx team, rijdend op de Santos SCC 03 bekijken. Het team bestaat uit Han Hollander en Marco Knoop.


Bikes: Moser - Santos - Scott USA - SpecializedKleding: Fox racing - Scott USA - Gore bikewear - Pearl Izumi - Nalini - Shimano - Hunter - Re skinCampagnolo - Shimano - Sram - Magura - Roox - Woodman - Ritchey - Mavic - Fizik - Selle Italia - Ortlieb - Scott USA - Topeak - Tubus - Bobyak - Giro - Catlike - Las - Motorex


Xycletracx
Diezerplein 27
8021 CT Zwolle
Tel. 038 - 452 43 43

www.xycletracx.nlCopyright © 2000 - 2003  Mountainbike.nl  All rights reserved by Rogier Mensink